CO2-prestatieladder helpt ons verder te verduurzamen

Alleen als je serieus en structureel met verduurzaming aan de slag gaat, kun je grote stappen zetten. En daar staat KS Systems voor. De CO2-prestatieladder helpt ons daarbij.

Waarde van CO2-prestatieladder

De CO2-prestatieladder is een instrument dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 én kosten. Dit CO2-managementsysteem is een Nederlands initiatief en zegt enorm veel over onze focus op verduurzaming.

We hebben ons laten certificeren op basis van de ladder en we merken dat deze investering zorgt voor lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. Met de CO2-prestatieladder behalen we energiebesparingen en stoten we minder CO2 uit. Dat levert ons kostenbesparingen op en bovendien ontvangen we fictieve kortingen bij aanbestedingen nu we het certificaat dat aan de prestatieladder is verbonden hebben behaald.

Samenwerking

Niemand kan het alleen. Daarom werken we samen met milieubewuste leveranciers en afnemers. Gezamenlijk met zoveel mogelijk ketenpartners maken we de wereld een beetje groener.

Het is belangrijk om duurzaam in te kopen. Denk daarbij aan staalsoorten die in de meest veeleisende omgevingen langdurig oppervlaktebescherming bieden tegen slijtage. Als je er langer meedoet, heb je er minder van nodig. Natuurlijk groeit het belang van green steel.

Minder schade en recyclen

Om onze producten te beschermen wikkelen we ze in met folie. Op deze manier blijven er geen houtresten (van het tussenhout) aan het staal kleven. En dat voorkomt schade bij het productieproces van onze relaties. Minder schade betekent minder afval. Op dat gebied is het ook belangrijk dat we zoveel mogelijk recyclen.

Via zonnecollectoren op de daken van onze panden wekken we zoveel mogelijk van ons energieverbruik zelf op. Op onze parkeerplaats hebben we verschillende oplaadpunten voor elektrische auto’s. Tot slot: we werken steeds vaker aan solarprojecten. Zo werken we vandaag aan een groene toekomst.


Vul hier uw eigen inhoud in.